Feel free to follow...

Wednesday, 12 April 2017

RUSSIAN PARK

Kami sampai Harbin CC malam... dah dekat pukul 8. Checked in bilik kami and hantar ustaz ke Kazy hostel. Mula2 kami semua pon nak dok Kazy tapi sebab bilik quad dah habis, tu yg saperate tu... tak jauh dari youth apartment ke kazy tapi, sesat juga masa nak balik malam tu. Silap simpang..termasok ke  zhong yang street...hahahaha...

Sampai kazy, kami tempah van untuk esok. Ada seorang staff sini nama jessica yg blh berbahasa inggeris. Kami ambik van setengah hari ja. Murah bila bahagi 8. Sebab petang kami dah nak p Ice festival. Kat sini ada juga ski trip. sangat murah kalau bandi ski trip lain. 100 yuan shj all in termasuk gear, tp kami x p, dah x sempat....huahahahahaha.....

So, the next day kami ke Russian Park dulu di area Sun Island.
Tiket nak masuk murah ja, 30 yuan seorang. Tapi pagi tu memang sejuk... rasa botox muka sejuknya...hahaha... keras kejung.... x ade lah apa sangat kat sini...ada rumah2 dan barang2 berunsur russia. Jom tengok gambr yg ditangkap dalam kesejukan teramat ni...hahaha...


Di parking lot. Kami antara yang terawal sampai. Suhu pagi ni dalam -10 rasanya.
 Jom tengok kat dalam. Salji memang memutih di semua tempat.


 

Acara wajib


Banyak etul jual patung ni...

Presiden-presiden Rusia. Yang mana satu yang anda paling suka?
Sya cuma kenal Putin aja...





In one of the Russian Houses....

Bergambar dengan Carolina ke Madalina nama dia.. gitu la

Eh eh..sapa ni?













Sekor lagi...

Dua-dua pon x faham....

All of us
Lepas Russian Park, kami ke Songhua River yang dah beku....:)

4 comments:

  1. sejak dari tahun 2012 lagi saya teringin sangat nak pergi ke Harbin, tapi sampai skrang masih lagi tak menjejakkan kaki ke sana. Hopefully one day nanti sy mampu ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah DP.. Saya doakan semoga awak dapat jejak kaki ke sini.. Harbin is something very different from what i have expected...

      Delete